|  Sitemap  |  Site toevoegen aan favorieten
 
 Home  > Klanten > Case Eneco

Bedrijfscase Eneco

Eneco is een geÔntegreerd energiebedrijf gericht op productie, handel, transport en levering van gas, elektriciteit en warmte en bijbehorende diensten. Met ruim 5.500 medewerkers bedienen ze twee miljoen zakelijke en huishoudelijke klanten. Daarmee behoort Eneco tot de top drie van energiebedrijven in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Eneco is in 1995 ontstaan uit een fusie van de energiebedrijven van Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. In de daaropvolgende jaren zijn er dertien regionale energiebedrijven bijgekomen. Eneco afbeelding


1. Automatisering Interne informatieketen

De processen van de wijzigings- en verhuizingsadministratie van Eneco Services Retail konden niet optimaal worden ingericht door missende aansluiting van de verschillende administratieve systemen. De bestaande rapportages boden geen totaaloverzicht.

2. Automatisering Externe informatieketen

Door de overheid is verplicht gesteld dat ieder energiebedrijf ketenbeheer ingericht moet hebben. De bedrijven in de keten zijn meetbedrijf, netbeheerder en enervieleverancier.

Geboden oplossing

We hebben de bestaande processen bij Eneco zodanig geoptimaliseerd dat het verwerken van wijzigingen/verhuizingen kon worden gestandaardiseerd en geautomatiseerd. Tevens hebben we de systeemketen doorgelicht en interfaces gebouwd tussen deze systemen om zo de gehele keten te kunnen monitoren en de foutmarges te verkleinen. Dit systeem levert uitgebreide management informatie op en methodes om medewerkerprestaties te kunnen meten.

Geboden oplossing

Na analyse van de overheidseisen en de wensen en eisen van een team van operationele experts, is een tool ontworpen en gemaakt om de dagelijkse processen van facturatie, en de ontvangst en verzending van verbruiksberichten te kunnen monitoren. Tevens kunnen hiermee de vanuit de overheid verplichte landelijke ketenbeheer managementrapportages worden gemaakt. De brongegevens komen binnen via een interface met het ERP systeem.


Meer cases

PHILIPS Healthcare Workflow/electronic signing systeem voor wereldwijde verkooporganisatie. Case Philips...

United Coffee Reorganisatie ICT afdeling, optimalisatie interne bedrijfsprocessen.Case United Coffee...

Fernandes bakery Doorlichting processen organisatie. Case Fernandes...

 
Zoeken  |  Sitemap  |  Site toevoegen aan favorieten © Connected Software & Communications 2019